“Skyggesider og Nuét

Skyggesider og bevidsthed i nuet

“Hvordan hænger disse sammen”

For nylig da jeg var ude og høre en tale om det at mindfucke tingene med vores hoved i stedet for at være i vores krop,

vil jeg give vedkommende helt ret. Vi bruger rigtig meget tid på at spekulere over hvad nu hvis og hvordan, i stedet for at handle i dette

present moment/nuværende øjeblik hvor vi får den følelse af at vi/jeg skal gøre noget. Men betyder det at vi ikke må bruge vores hoved, i mit hoved bestemt nej.

Men det er hele essensen af det der kommer ud af det. Hvis du lærer at tænke med hjertet, begynder det du gør og siger at have en helt anden drejning,

end hvad det havde før. Du vil opdage igennem det at være soulfull, “dvs. at være i din sjæl hele tiden imedens du er i krop og sind”. Her ser du pludselig hvordan du er forbundet

med andre mennesker, hvordan deres historie hjælper dig med at se din, rumme dig og give slip på din. Hvorfor er det vigtigt? Hvis vi holder fast i fortiden og ikke vil slippe, kan fortiden holde os tilbage og skabe kaos i nutiden.

Hvordan? Lad os nu tage et eksempel fra mit eget liv.

Jeg er opvokset i et hus med vold, men flyttede med min mor, søster og bror i et rækkehus i en skøn lille by, da jeg var omkring 6-7 år. Da vi boede meget tæt og havde nogle gamle venner af familien ved siden af, blev jeg få gange passet af deres pige der var en del år ældre end mig. Denne unge pige havde noget med fra hendes fortid, der fik hende til at udøve magt på mig som mundede ud i seksuelt misbrug og grov vold over for mig. Jeg blev truet til at tie, men havde lært hjemmefra at vi skal sige sandheden, ellers ville gud se at vi løj. Så efter gentagende overfald fortalte jeg det til min mor og derefter var jeg aldrig alene med nabo pigen. Men fordi det var gamle bekendte af familien, var nabo pigen stadig omkring mig og kvalte mig en dag  så hårdt at jeg besvimede. Heldigvis var der en med, som fortalte dette til min mor og jeg blev fri for at være i denne persons nærhed. Indtil jeg mødte personen som voksen og måtte tage alt dette op igen og kigge på de følelser der lå i det at nogen kunne være så ondskabsfulde eller virkelig frustreret at de ikke tænker over hvad de gør har store konsekvenser.

Disse episoder af vold i mine forældres hus da jeg var barn, overgreb fra nabopigen og mange andre episoder i mit liv, skabte en underkuethed og afstand i mig til andre mennesker. Hvilket gjorde at jeg havde svært ved at skabe nære forhold til veninder og venner, da jeg altid ventede på hvornår kommer angrebet. Og i en periode ved omkring 11-12 år alderen gik jeg og gav lammere til min beste veninde, som jeg var så glad for. Men havde svært ved at udtrykke hvad jeg følte, så det var min måde at fortælle det på. Men heldigvis en dag begyndte hun at græde og sagde at det gjorde ondt når jeg slog. Der faldt femøren for mig og jeg blev så frygtelig ked af det og blev fra den dag meget bevidst om hvad jeg gjorde og sagde. Jeg havde simpelthen ikke opdaget at ved at give lammere til denne kære veninde, havde jeg en magt over for hende, som andre havde haft over mig i den angst jeg havde for dem. Så i stedet for at være en veninde der elskede hende, var jeg en hård veninde der trynede hende lidt på denne måde.

Hvis jeg ikke havde set dette, hvis jeg ikke havde sluppet og blevet bevidst, så kunne jeg meget vel havde været en grov misbruger i dag af andre og mig selv. Hvor jeg i mit liv, hver dag arbejder med at se hvad det er jeg gør, hvad er det jeg siger og hvorfor gør jeg dette.

Bare jeg skriver dette for dig i dag, bliver jeg rørt og har lyst til at kramme veninden, som jeg gjorde den dag hun græd.

Så jo vores liv påvirker os om det er vores forældre, nabopigen, skolekammerater eller andre vi møder i vores nære miljø. Men det at opdage at det påvirker os, det er den svære del hvor vores skygge sider ligger. Alt det vi ikke er bevidste om, men som andre kan vise os, eller vi kan opdage ved at være fuldt ud bevidst og sanse i nuèt.

Ps. Hvis du mangler et redskab til at bevidstgøre dig i og omkring nuet, så kig på disse links og start med at lære at meditere i dag.

Med lys og klarhed
Sasja Ravndal

www.SjæleLyset.dk
Facebook – https://www.facebook.com/soullight.sasjaravndal?ref=hl

Hej Sasja, vil lige fortælle, at Ida har nu for første gang i 5 år sovet igennem uden at vågne. Desuden er hun glad og super godt tilpas. Tusind tak for hjælpen – Søs.
Søs